Новини


Три Сестри Служебниці склали вічні обіти у Жовкві

28 серпня 2020, на празник Успіння Пресвятої Богородиці, Сестри Служебниці – с. Віра Герман, с. Анна Шабля і с. Юстина Іванчук, у присутності Провінційної Настоятельки с. Мирослави Яхимець та чисельних співсестер, склали вічні обіти послуху, чистоти й убожества.

Урочистість відбулася у храмі Пресвятого Серця Христового у м. Жовкві під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Іван Кулик, Єпарх Кам’янець-Подільський, у співслужінні Отців Василіян.

Під час Літургії відбувся Чин вічних обітів. Сестри-профески урочисто увійшли у святиню у супроводі Провінційної Настоятельки та двох сестер-свідків, виявляючи перед церковною громадою вірних свою готовність служити Богові до кінця життя.

У своїх роздумах над євангельським текстом Владика Іван підкреслив, що Сестри Служебниці, на взір сестер Марти та Марії, покликані до молитви і служіння, щоб бути домом для Ісуса, сидіти в Його ногах, слухати і зберігати Боже Слово, адже наше служіння не може бути плідним без щирої та ревної молитви. Замало є тільки служити, робити добрі справи. Так важливо є шукати джерело нашого служіння, яким є воскреслий Христос.

Звертаючись до сестер-професок, Провінційна Настоятелька с. Мирослава Яхимець щиро привітала їх зі складанням довічної посвяти Господеві: «Дякую вам за вашу відвагу, що ви приступили до цього престолу і відповіли «так». Але пам’ятайте, що це ваше «так» Господь буде очікувати щодня. Я бажаю вам черпати духовну силу від Пресвятої Богородиці і Блаженної Йосафати. Нехай у нинішніх нових обставинах у Церкві і суспільстві Пресвята Богородиця і Блаженна Йосафата допоможуть широко відкрити наші духовні очі і серця та зрозуміти, до чого ми покликані, і щиро відповісти на цей поклик.»

Вкінці урочистості сестри-профески склали вдячність Господеві та усім присутнім за це чудове свято.


© 2015.Усі права застережено