Новини


Святкування 90-літнього ювілею с. Дарії Градюк

Урочистою Божественною Літургією, яку у каплиці дому Преподобної Матері Йосафати у Червонограді відправили о. Веніамин Чернега, ЧСВВ, і о. Володимир Юськів з Великих Мостів, розпочалося святкування 90-літнього ювілею життя с. Дарії Градюк. Сестри з різних спільнот, а також родина с. Дарії прибули, щоб подякувати Богові за дар життя та покликання ювілятки, а також скласти їй свої побажання.

Про життя с. Дарії можна написати багато сторінок. Всюди, де б сестра не перебувала, які б обов'язки не виконувала, відчувається її посвята і любов до Христа, простота, радість і велика доброта. «Нехай сьогодні Ваше серце особливо сповниться Божою присутністю та світлом Святого Духа, щоб гарний приклад Вашого богопосвяченого життя пригадував усім, що життя людини є казкою, яку пише любляча Божа рука», - побажала с. Дарії Генеральна Настоятелька с. Тереза Слота.

«Дякуємо, що зберегли, примножили і передали найкращі традиції нашої Провінції. Ви вчили нас любити Ісуса, шукати у Нього розради і любити одна одну» - висловила слова вдячності від сестер Провінції с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька.

Свято стало збагаченням для всіх. Сестри мали нагоду обмінятися споминами про нелегкі часи підпілля, про старших сестер, які відзначалися великою взаємною любов’ю та бажанням бути разом. Для молодших сестер це свідчення віри є великим скарбом, який хочемо примножувати. Присутні на святкуванні також співали пісні, авторами яких є наші сестри. Ці пісні у часи підпілля були значним формаційним елементом, оскільки наповнені глибоким змістом і зроджувалися у душі, сповненій Богом.

Сьогодні с. Дарія проживає у домі Преподобної Матері Йосафати, у рідному місті, де зродилося її чернече покликання. Вона дуже любить молодих сестер, вміє їх підтримати, заохотити, дати добру пораду, чи розвеселити дотепним жартом. Її часто можна побачити в оточенні дітей, які відвідують захоронку сестер, або серед людей, які шукають духовної допомоги.

Дорога Сестро Даріє, дякуємо Господеві за свідчення Його любові, яку Він щедро розливає через Вашу особу на нас, молодих, за Вашу посмішку, милосердя, добрий приклад і слово для кожної з нас.

Многая і благая літа!


© 2015.Усі права застережено