Новини


Сестри Служебниці побували з катехитичною місією на південно-східних теренах України

7-23 червня 2018 року на запрошення о. Василя Пантелюка, пароха Церкви св. Миколая в м. Дніпрі, с. Людмила Панасюк і с. Єроніма Вовчак, перебували на місіях в південно-східних теренах України. А саме, сестри організували і провели євангелізаційні і катехитичні зустрічі з дітьми, молоддю, старшими людьми, працівниками «Карітас» у Дніпрі, а також - зі спільнотою «Матері в молитві» при храмі Матері Божої Неустанної Помочі в Запоріжжі.

Сестри щоденно брали активну участь у богослужіннях у храмах УГКЦ Дніпра: святого Миколая, який збудований у 2016 році, і - Покрови Пресвятої Богородиці – храмі з 22 річним служінням у Дніпрі.

9 червня сестри разом з віруючими різних конфесій, представниками громадських організацій і небайдужими містянами пройшли ходою на підтримку сім’ї та християнських сімейних цінностей центром Дніпра.

Згідно харизми Сестер Служебниць, сестри місіонерки подбали і про красу Божого храму у Дніпрі, привівши до порядку і чистоти богослужбові ризи, книги, речі до Божественної Літургії і - сам храм, напекли просфори для Божественної Літургії.

Сестра Єроніма теж взяла участь у важливій і довгоочікуваній події для прифронтового міста Волноваха - посвяченні і відкритті каплиці УГКЦ, яку звели зусиллями вірних Івано-Франківської Архиєпархії і місцевої влади Івано Франківська. Тому на урочистість прибули делегація від Церкви, очолювана о. Володимиром Чорнієм, Синкелом соціального служіння Івано-Франківської Архиєпархії УГКЦ, і міський голова Руслан Марцінків з директором департаменту освіти Ігорем Смалем. На урочистості були присутні також представники місцевої влади і вірні з Волновахи, як також – прилеглих парафій УГКЦ.

Усі зустрічі сестер з людьми цього регіону України підтвердили велику відкритість з одної сторони і велику потребу з іншої в просвітництві християнського світогляду і цінностей. Дякуємо Богу за можливість послужити людям, Провінційній Настоятельці с. Мирославі Якимець за благословення і о. Василю Пантелюку за запрошення на місії.

С. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено