Новини


Мандрівка ікони з мощами Блаженної Йосафати у Києві та парафіях Київської Архиєпархії

Завершилась мандрівка ікони Блаженної Йосафати з мощами у Києві на теренах Київської Архиєпархії УГКЦ, яка перебувала тут у днях 14-25 травня 2017 року.

14 травня перед іконою Йосафати молилися у парафії св. Василія Великого. Тут с. Еммануїла Харишин підчас кожної з трьох Божествених Літургій розповіла парафіянам про історію та місію цієї ікони, та про життя Блаженної Йосафати і її небесне заступництво і ласки.

Також сестра Еммануїла розповіла про 125 ювілей заснування Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії і у цьому контексті представила альбом за редакцією с.Орести Боршовської «Служімо Господеві з радістю».

Презентація альбому «Служімо Господеві з радістю» також відбулося і на парафії святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі підчас кожної з трьох Божествених Літургій. Про 125 ювілей заснування Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії розповіла с. Меланія Сидорик.

Ввечері парафія у м. Бовари вітала ікону. Тут с.Мирослава Яхимець, СНДМ розповіла про мандрівку ікони та про блаженну Йосафату, люди приступили з своїми проханнями до ікони. Опісля, ікону сестри перевезли до Княжич.

15 травня семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії перевезли ікону до екуменічної Каплиці, що на алеї Героїв Небесної Сотні у м. Києві для молитви перед Блаженної Йосафатою всіх, хто під час дня відвідав богослужіня та каплицю.

Від початків існування Київської Трьохсвятительської духовної семінарії Сестри Служебниці мали можливість співпрацювати у освітній та молитовній діяльності.

Тому для нас було важливо розділити з семінарійною спільнотою 125-й ювілей заснування Згромадження СНДМ через Молитовно-академічну програму для ректорату, викладачів та семінаристів, що відбулась у Київській Трьохсвятительській духовній семінарії.

Програма розпочалась з походу сестер з іконою від Резиденції Глави УНКЦ в Княжичах до Семінарії, де сестер та ікону Блаженної Йосафати зустріли семінаристи зі співом. Семінаристи з цієї нагоди вивчили ряд музичних творів авторства о. В. Мендруня зі збірки «Йосафата».

Відтак відбувся Молебень до Блаженої Йосафати у каплиці семінарії, який відслужив о. Петро Жук, ректор семінарії, у співслужінні з іншими священиками.

Слово про ікону та Блаженну Йосафату мала с. Еммануїла Харишин. Опісля усі мали можливість помолитись перед іконою Йосафати. Відтак відбулась презентація альбому «Служімо Господеві з радістю», яку провела автор і редактор с Ореста Боршовська.

17 травня сестри Ореста Боршовська та Еммануїла Харишин дали інтерв’ю на «Радіо Марія» стосовно історії ікони та заснування Згромадження. Цього ж дня Ікона Йосафати перебувала у домі св. Софії.

20 травня с. Герарда Браголя провела місію з іконою у парафії св. Миколая Доброго на Подолі в Києві, де розповідла історію ікони та заохотила парафіян до молитви перед іконою. Молебень до Блаженної Йосафати відслужив о. Роман Сиротич. Під час вечірньої програми прощі до Вишгородської Богородиці с. Анастасія Заброцька та с. Герарда Браголя провела місію з іконою.

21 травня, у неділю, с. Меланія Сидорик підчас кожної з трьох Божествених Літургій на парафії святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі розповіла парафіянам про історію та місію ікони та про життя самої Блаженної Йосафати і її небесне заступництво і ласки. Парафіяни мали можливість прикластись до ікони.

22 травня с. Меланія Сидорик відвідала каплицю Святої Софії Премудрості Божої у будинку для стареньких людей в Києві, де розповіла про Блаженну Йосафату і її небесне заступництво і ласки. Жителі будинку мали можливість прикластись до ікони, так як с. Меланія з парохом о. Ярославом Лукавенком відвідали їх у кімнатах.

23-24 травня спільнота сестер з Княжич відвідали греко-католицьку парафію у Черкасах. Сестри розповіли парафіянам про мандрівку ікони та про Блаженну Йосафату. Вірні приступили з своїми проханнями до ікони.

25 травня у Патріаршому Соборі Воскресіння Христового під час двох Божественних Літургій с. Мирослава Яхимець та с. Христофора Буштин заохотили парафіян до молитви перед іконою та мощами Блаженної Йосафати. Люди приступили з своїми проханнями до ікони.

Упродовж усіх місійних зустрічей з іконою сестри роздавали цукерки з висловами Блаженної Йосафати, а також проводили збірку під назвою «Блаженна Йосафата дітям АТО», яка призначається для проведення сестрами табору для цих дітей цього літа.

Нехай буде прославлений Бог, що вислуховує молитви за посередництвом нашої великої Блаженної.

Повідомили Сестри Служебниці з Києва


© 2015.Усі права застережено