Новини


Божественна Літургія з нагоди свята Блаженної Йосафати

20 листопада 2016 року, у день Блаженної Йосафати, святкову Літургію очолив Преосвященний Владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, у співслужінні з о. Володимиром Проциком і о. Андрієм Хім‘яком.

Владика Богдан розпочав свою проповідь подякою Господу за святу і праведну жінку - Йосафату, яка своїм тихим, щоденним служінням дійшла до святості. У день її пам‘яті Владика Богдан закликав сестер до наслідування Співзасновниці і нагадав, що присутність такої святої у спільноті зобов‘язує сестер бути подібними до неї.




У своїх роздумах Владика виокремив найвиразнішу ознаку святості – любов до Бога і ближнього. Саме з цієї чесноти можна розпізнати - правдивою є святість особи чи ні, бо є люди, які самі себе вважають святими, проте святим є той, кого Церква, ведена Святим Духом таким проголосила.

Блаженна Йосафата Гордашевська, як сказав св. Іван Павло ІІ на її беатифікації, «змогла втілити Євангеліє у своєму щоденному житті у часто важких і непозбавлених страждань ситуаціях», а ціле Євангеліє міститься у цьому одному реченні: Любити Бога і людей попри всі обставини життя. Сьогодні прославляємо Господа за Його слугиню, у якій Він прославляється на віки!

с. Магдалина Шульгіна, СНДМ


© 2015.Усі права застережено