Новини


Реколекції для катехитів Донецького Екзархату

З 30 вересня по 02 жовтня 2016 року 27 катехитів з Донецького екзархату взяли участь у реколекціях, які відбулися в рамках святкування Дня катехита в УГКЦ. Дні духовної віднови, темою яких було «Обличчя милосердя», проходили в Святоуспенській Унівській Лаврі під проводом о. Михайла Іваняка, ЧНІ.

Організатором цього заходу була с. Єроніма Вовчак, Голова Катехитичної Комісії ДЕ, за сприянням Катехитичної Комісії КГВА.

На реколекції приїхали катехити з Донецька, Покровська (Донецька обл.), Кривого Рогу, Дніпра, Слов’янська, а також - катехити-переселенці з Вишгороду, Івано-Франківська, Львова, Тернопільської області.

«Хто є моїм ближнім, до якого Господь мене посилає? Як я, як катехит, можу бути свідченням обличчя милосердя? Який образ Господа «написаний» в моєму серці? Ким я є в притчі про милосердного самарянина? Яким чином повинна нести своє катехитичне служіння в умовах війни і на окупованих територіях?», - над цими та іншими питаннями учасники реколекцій роздумували і молилися в цих днях.

Вкінці реколекцій, після Божественної Літургії, с. Єроніма від імені Владики Степана, Екзарха Донецького, вручила катехитам благословення на новий навчальний рік.

Молитовне правило, Святі Таїнства, Боже Слово, чудова природа, радість від зустрічі зі спільнотою, частина якої, у силу обставин, знаходиться поза межами Екзархату, сприяли глибокій духовній віднові катехитів. І вони з великим ентузіазмом і ревністю заявили, що «готові від імені Церкви проголошувати об’явлене Слово Боже, навчати науку Церкви, виконувати завдання євангелізації, у співпраці з священнослужителями, і брати живу участь у літургійному і суспільному житті парохіяльної спільноти», (згідно з положенням про призначення на катехитичне служіння).

С. Єроніма Вовчак, СНДМ



© 2015.Усі права застережено